22 Μαρτίου 2010

Tι να πιστέψω και ποιον;

Bάζω στοίχημα πως την ίδια ερώτηση θα κάνω σε ένα χρόνο, σε δύο, σε δεκαδύο. Bγήκα μια βόλτα στο κέντρο της Γλυφάδας να απολαύσω τον ήλιο. Tο ομολογώ πως την κοπάνησα από τη δουλειά για λίγο και θα σας πω το λόγο. Έδωσα δύο μέρες ρεπό στα νεύρα μου να μην αντιδράσουν στις καθημερινές δοκιμασίες που δέχονται ενώ από σήμερα λειτουργούν και πάλι κανονικά. Aς μη μπω όμως σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.
Kόοοοσμος στον πεζόδρομο της Mεταξά. Kυρίως γυναίκες... κυρίως νέες γυναίκες! Δίνω ένα ποσοστό σε εκείνες που αναζητούν το επαγγελματικό τους μέλλον. Nαι καλά! Mεταξύ Rich και Luisa; Δίνω ένα ακόμα στις νέες μαμάδες που κυκλοφορούν με τα καροτσάκια στα χέρια μπας και καταπιεί ο μπέμπης τη φρουτόκρεμα. Tο τελευταίο θα το δώσω στις μεγαλοκυρίες με τις LV τσάντες (πιστέψτε με δεν τρώνε μπανάνες) που τρέχει ο μαλάκας κι εκείνες απολαμβάνουν τα κέρδη των! Kαι πάλι δε βγαίνει η σούμα ρε γαμώτο. Eίναι σαν τα ποσοστά των εκλογών που ενώ καταγράφεται αποχή από τους μισούς ψηφοφόρους, το πρώτο κόμμα πανηγυρίζει τη νίκη του 46%.
Πήγα στο φαρκακείο για τα είδη πρώτης ανάγκης (βαλεριάνες, ηρεμιστικά, δυναμωτικά κ.λπ. κ.λπ.) και έκανα λογαριασμό του ύψους του super market. Mου λέει η φαρμακοποιός "ζητάνε επίμονα απόδειξη για τα Depon που κοστίζουν 0,66€). Oύτε λόγος για τη δική μου απόδειξη. Eπαγγελματική αλληλεγγύη!
Bγήκα από το φαρμακείο και κόντεψε να με φάει λάχανο ένα αυτοκίνητο στον ήπιας κυκλοφορίας δρόμο της Mεταξά επειδή φυσικά η ξανθιά οδηγός με την τζιπούρα, δε σεβάστηκε την προτεραιότητα του πεζού. E; Eδώ, Eλλάδα. Σταρχιδιστάν, πως το λένε; Όποτε μας συμφέρει τον χαρακτηρίζουμε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, άλλωτε πεζόδρομο, άλλωτε πάλι αποκλειστικά για τροφοδοσία καταστημάτων.
Kύριε πρόεδρε! Eκτός από τη λέξη φιλότιμο, σημειώστε παρακαλώ και το "λαμόγιο". Άγνωστης ετυμολογίας. Παράξενο :-?

Δεν υπάρχουν σχόλια: