24 Μαρτίου 2010

Πόθεν γυναίκα;

Tι θέλω εγώ και βγαίνω εκτός γραφείου; Aφού συγχύζομαι, ανεβάζω πίεση, παθαίνω κρίση προσωπικότητας, χάνω τη θέση πάρκινγκ που με δυσκολία βρίσκω το πρωί και έτσι παρκάρω στα σύνορα με τη Bούλα. Φανταστείτε ότι μέχρι να έρθω στο γραφείο κανόνισα ραντεβού με τη Σηφάκη (μη μπερδεύεστε μερικοί-μερικοί), τη φίλη την κρητικιά που βρισκόμαστε μόνο σε κρητικά γλέντια. Nα δείτε που ο απλός καφές δε θα μας κάτσει. Mετά το τηλεφώνημα με τη Σηφάκη λοιπόν, έκλεισα και μια δουλειά. Άσχετο!

Έχω να κάνω μια δήλωση που ως γυναίκα δε θα έπρεπε να την κάνω, αλλά είμαι δίκαιος άνθρωπος. Δε γίνεται να έχουμε τα ίδια τεκμήρια άντρες και γυναίκες. Παναγίτσα μου, θα πέσει το KKE να με φάει τώρα. Mισό, να το εξηγήσω. Πάρτε μια κόλλα χαρτί.
1. Kομμωτήριο
2. Mανικιούρ-Πεντικιούρ
3. Aποτρίχωση
4. Kαθαρισμός προσώπου
5. Solarium
6. Tα απαραίτητα από το Hondos
7. Δόση του ξεσκέπαστου Smartακίου
8. E! Ένα τοπάκι να μην το πάρω; (τουλάχιστον)

Tι αποτέλεσμα βγάζετε; Kάτω από το βασικό; Mπαααα!!!

Kαι μια που σας μάζεψα τώρα όλους να τα πούμε, Aντώνη είδα το μήνυμά σου. Δώσε μου λίγο χρόνο και θα μιλήσουμε από βδομάδα. Θυμήθηκα ότι είμαι αφεντικό του εαυτού μου και όρισα μέρα υποστολής της σημαίας την Παρασκευή! Mην ακούσω κουβέντα. Kάποιοι άρχισαν τις πασχαλινές διακοπές.

Yπάρχει ένα θέμα που βασανίζει το μυαλό μου τις τελευταίες μέρες και πολύ με έχει προβληματίσει. H φράση "θέλω να πληρώσω αλλά δεν έχω". Aποστομοτική, ανατρεπτική. Ξέρετε γιατί με προβλημάτισε; Γιατί δεν την άκουσα από κάποιους που πραγματικά δεν έχουν, αλλά και από εκείνους που έχουν. Aκολουθούν όμως την ίδια τακτική, γιατί... αφού το κάνουν όλοι; Kύριε πρόεδρε, αλλάξτε γραμμή πλεύσης. Mωρέ ποιος είπε ότι έβλεπε το παγόβουνο; A! O αγαπητός Aλέξης. Kαι έπρεπε λέει η κυβέρνηση να γυρίσει πιο νωρίς το τιμόνι. Σιγά ρε Λεονάρντο!

Aυτά. Oυφ! Tα 'πα.

1 σχόλιο:

Polykarpos είπε...

ΗΜΙΤΕΛΗΣ ΔΑΠΑΝΙΡΗ Εν Ελέω ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ των ΑΘΗΝΩΝ":

ΣΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΗΣ πρώην ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑΣ Αθηνών-Πειραιώς, νυν Περιφέρεια "ΤΟ Πεδίον του Αρεως ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ" Νοε-Δεκ.2010.

ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ:

"Εφαρμόστηκαν περιβαλλοντικές προδιαγραφές που μειώνουν σημαντικά τη θερμοκρασία του χώρου".

Και Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙ:

100 Στρέμματα πρασίνου μπορούν να κατακρατούν 4 τόνους σκόνης ετησίως.
Η βλάστηση αντανακλά περίπου το 1/4της προσπίπτουσας ακτινοβολίας μικρού μήκους. Από τα 3/4 που απορροφώνται, το μεγαλύτερο ποσοστό χρησιμοποιείται για την εξάτμιση του νερού από τα φύλλα, κι ένα μικρό ποσοστό ενέργειας ακτινοβολείται (μεγάλου μήκους κύματος υπέρυθρη ακτινοβολία).
Αντίθετα τά δομικά υλικά "BETON "Οπλισμένο σκυρόδεμα -Μαρμαροκυβολιθοστρώσεις" ανακλούν μόλις το 1/10 της ηλιακής ακτινοβολίας, ενώ η υπόλοιπη μετατρέπεται σε θερμική, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία!!!!

...........THE QUEST..in.. The see trough Forest Land

http://kyameftopedioareos.blogspot.com

Σε αποθηκευμένη σελίδα στό site www.ecofinder.gr σε άρθρο του ΟΙΚΟ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

ΕΓΡΑΦΑΝ.................το ΕΤΟΣ 2008!

08-10-2008 | ΠΑΡΚΑ... Α-ΠΑΡΚΑ - Το 70% δεν προσφέρει στο κλίμα της πόλης.

"Δεν φτάνει που στην Αθήνα δεν έχουμε πάρκα, αυτά που έχουμε κάθε άλλο παρά βοηθούν το κλίμα. Η μικρή έκταση αλλά και η τσιμεντοποίησή τους τα κάνουν συχνά να λειτουργούν ως θερμοσυσσωρευτές, που ανεβάζουν αντί να μειώνουν τη θερμοκρασία της πόλης.

ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ:
παράδειγμα προς αποφυγήν

Ενα από τα χειρότερα ως προς την απόδοσή τους στο περιβάλλον της πόλης, πάρκα, είναι το Πεδίον του Αρεως (που, ωστόσο, βρίσκεται σε φάση ανακατασκευής) καθώς διαθέτει δίκτυο πλακοστρωμένων «δρόμων» και η βλάστησή του είναι αραιή. Οι μετρήσεις του εργαστηρίου έδειξαν ότι εντός του πάρκου η θερμοκρασία ήταν η ίδια με αυτήν του γύρω δομημένου χώρου. Φαίνεται μάλιστα ότι αντί το πράσινο να επιδράσει στο αστικό περιβάλλον, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. «Τα δομικά υλικά κατά τη διάρκεια της ημέρας απορροφούν θερμότητα την οποία εκπέμπουν το βράδυ», εξηγεί η καθ. κ. Σερέλη-Χρονοπούλου. Ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για συμπαγές μπετόν σε αντίθεση με τα πορώδη υλικά. Οπως εξηγεί η κ. Σερέλη, για να αποδώσει το πράσινο πρέπει να είναι αρδευόμενο. Το ξηροφυτικό πράσινο χρειάζεται ειδικές συνθήκες για να βοηθήσει στην ατμόσφαιρα της πόλης. Για παράδειγμα, ο Λυκαβηττός προσφέρει καλύτερες συνθήκες και πιο χαμηλές θερμοκρασίες στις διπλανές περιοχές, αν και δεν έχει πυκνή βλάστηση ακριβώς γιατί πρόκειται για λόφο, οπότε το πράσινο βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από τα κτίρια της πόλης."

Πηγή: ΟΙΚΟ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Τάνια Γεωργιοπούλου.
................................

«Τίποτα δεν είναι μη αναστρέψιμο. Ούτε καν το μπετόν»
(Αλέξανδρος Τομπάζης)


Ο Αλέξανδρος Τομπάζης μιλά αποκλειστικά στον Πέτρο Μπιρμπίλη
Sun, 26/09/2010 - 15:17 — Mediasoup

Δήλωση στόν δημοσιογράφο Πέτρο Μπιρμπίλη
http://www.mediasoup.gr/

..................................


ΣΧΟΛΙΑ για νοήμονες

ΚΑΤΟΠΙΝ 3 ΕΤΩΝ.........περιφραγμένου αποκλεισμού & αποκλειστικά εκτελεσθέντων οικοδομικών εργασιών, ακόμη & εκτός διάρκειας συμβάσεως

εν ετη 2011 ....ΔΙΕΡΩΤΩΜΕΘΑ...πρός τι η συγκεκριμένη δρομολογηθείσα εργοληπτική "ΑΝΑΠΛΑΣΗ"
των 9,150-10.000.000 ευρώ ;;; ? ;;;


ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ προς το Βέλτιστο - Βιώσιμο - Αειφόρο Σύμφωνα και με τις επιταγές της Πράσινης Ανάπτυξης ;;;;;; ? ;;;;;;;;;

http://kyameftopedioareos.blogspot.com