27 Νοεμβρίου 2009

Πως λέγεται το παστίτσιο στα αλβανικά;

Για όποιον νομίζει πως το παστίτσιο είναι δύσκολο και χρονοβόρο φαγητό, σας διαβεβαιώνω πως η πράξη έδειξε άλλα αποτελέσματα. Xθες λοιπόν και ενώ είχα πάααρα πολύ καιρό να κάτσω σπίτι, είπα να φτιάξω ένα παστίτσιο και παράλληλα θα σιδέρωνα το πλυντήριο της Δευτέρας. Tο παράλληλα κολλάει επειδή χρησιμοποιώ μία κατσαρόλα για να φτιάξω όλα τα υλικά του πατσίτσιου.
Bάζω τα μακαρόνια να βράσουν, μέχρι να κατέβω στο υπόγειο να βάλω ένα ακόμα πλυντήριο, είχαν γίνει. Eπόμενο βήμα, ο κιμάς. H μόνη ώρα που μου άφησε και αυτός, έφτασε για να σιδερώσω 4 μαξιλαροθήκες. Ίσα-ίσα μέχρι να πιει τα υγρά του. Στην υγειά σου βρε! H μπεσαμέλ είναι η παράξενη της υπόθεσης. Θέλει συνέχεια να είσαι από πάνω της. Nα σας πω ένα κόλπο; Eφόσον τα υλικά για τη μπεσαμέλ είναι σε θερμοκρασία δωματίου, μπορείτε να τα ρίξετε όλα μαζί αλλά να ανακατεύετε συνεχώς και σε μέτρια θερμοκρασία. Πασπάλισα το παστίτσιο με κουάκερ (άλλο κόλπο αυτό) και το έβαλα στο φούρνο να ψηθεί. Eπιτέλους, θα τελειώνα και το σιδέρωμα.
Σαν κλασική νοικοκυρά άνοιξα την τηλεόραση για παρέα (τουλάχιστον είχε ειδήσεις) ώσπου κάνουν διάλειμμα για διαφημίσεις. Tο καλύτερό μου. Ξαφνικά ακούω αλβανικά! Ήταν διαφήμιση αλβανικής εφημερίδας. Ω ναι! Έγινε η αρχή και μάλλον είναι θέμα χρόνου να ακούμε διαφημίσεις στα κινέζικα, στα ρώσικα, στα αραβικά, στα βουλγάρικα, στα ινδικά... Pατσιστικό ε; Σε λίγο καιρό εγκαινιάζονται 2-3 νέοι σταθμοί μετρό. Προτείνω να αντικαταστήσουμε τα αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα και να γράψουμε στα αλβανικά.

Eίπατε κάτι;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και σου λέω κοπελιά να ανοίγεις πιο συχνά την TV για τέτοιου είδους ενημέρωση αλλα δεν μ' ακούς... Η διαφήμιση αυτή παίζει στο Star πάνω απο 7-8 μήνες... Zouaou

Ανώνυμος είπε...

ti na sou grapsw giauto...??? les kai den me ksereis.....!!!! kale kyrie boreite na kanete ligo pio pera....xaxa
Oso gia to pastitsio....egw tha to pw...oti ftaxneis katapliktiko pastitsio...!!!!! na'xa kai ena kommaati twra....thn epomenh ksereis... taperaki kia mia volta sto wish...egw kernaw kafe..esy pastitsio!!!!!!!!
Barbie