5 Απριλίου 2009

Κατάθεση ψυχής

Ψάχνω να βρω μια λέξη-κλειδί για να καταλάβεις ότι αυτό το μήνυμα απευθύνεται μόνο σε σένα. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω απλά το όνομά σου αλλά το προφανές δεν ταιριάζει σε κανέναν από τους δυο μας. Τέλος πάντων. Θα το βρω στην πορεία.

Έχοντας διαβάσει αρκετά ψυχολογικά βοηθήματα και κατανοώντας πλήρως τη συμπαντική επιρροή, αντιλαμβάνεσαι τη ζωή πιο απλή. Ή τουλάχιστον θες να συμβεί έτσι. Αρχίζεις απλά με το να εκφράζεις τις σκέψεις σου χωρίς φόβο και πάθος. Μου πήρε λοιπόν τρία χρόνια να ξεπεράσω το φόβο και να μετατρέψω το πάθος σε επιθυμία και να σου πω σήμερα, δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα, συμβολική στιγμή, ότι μου έχει λείψει η αλλόκοτη επικοινωνία μας.

Ένας άντρας και μια γυναίκα συναντιούνται, μιλάνε, γελάνε, φλερτάρουν και έτσι νομίζουν πως ερωτεύονται. Μπορεί, δεν αποκλείεται. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα συνειδητοποιούν πως συναντήθηκαν για να γίνουν καλοί φίλοι κι όχι εραστές. Κι αν δεν ταίριαξαν στον κλασικό ρόλο άντρα-γυναίκα, υπάρχουν εναλλακτικά και άλλοι ρόλοι.

Έχεις εκφραστεί για μένα κατά καιρούς με πολύ κολακευτικά λόγια. Σκέφτηκες ποτέ αν η δική σου εκτίμηση για μένα είναι αποτέλεσμα της δικής μου προσπάθειας να αποκωδικοποιήσω τον τρόπο που σκέφτεσαι; Σε διάβασα, αφέθηκα στη φαντασία σου, κατάλαβα ακριβώς τι εννοούσες όταν έλεγες τελεία και παύλα. Αγαπημένα σου σύμβολα τα σημεία στίξης. Μήπως εκτός από προτάσεις και περιόδους νιώθεις την ανάγκη να χωρίζεις και άλλα πράγματα; Για αυτά που κατάλαβες και πολλά ακόμα που θέλω να σου πω...

Αποσιωπητικά. Ξέρεις εσύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: