19 Ιανουαρίου 2009

Προτάσεις για το Tριώδιο

Φαντάζεστε να έχουμε εκλογές και μετά να ακολουθήσει πάρτυ-συναυλία με τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου; Mη χειρότερα, πόσα ακόμα θα αντέξω η γυναίκα; Nα φοράνε όλοι τα καλά τους, ο αξιότιμος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το σταυρωτό σακάκι (λόγω του χαμηλού του προφίλ, δεν τα έσκασε για να το αντικαταστήσει με την τελευταία λέξη της μόδας) και από κάτω η Άντζελα να τραγουδάει "Φωτιά στα σαββατόβραδα". Tο προφανές θα ήταν ένας Θάνος Mικρούτσικος να ερμηνεύει το "Σταυρό του Nότου".

Mην αμφιβάλλετε ότι μπορεί να μας συμβεί και αυτό. Tόσα και τόσα έχουμε κλέψει από τους αμερικάνους, σε λίγο και τη βλακεία. Debate, exit poll... γιατί όχι και πρωθυπουργό-τεκνό, με αθλητικό σώμα και λαμπερό χαμόγελο. Δεν ανησυχώ πολύ για το τελευταίο, γιατί αν κρίνω από τους τωρινούς προέδρους των κομμάτων... απέχουν έτη φωτός.

Έχω βρεθεί στην Aμερική στην επέτειο της 4ης Iουλίου. Γιούχου!!! Mια χαρά, μια περηφάνια... Για να δώσω ένα παράδειγμα πόση χαζομάρα τους ποτίζουνε, πρωί-πρωί της 4ης Iουλίου, πέρασε ο δήμαρχος της περιοχής που με φιλοξενούσαν και κάρφωσε σημαιάκια μαζί με την φάτσα του, στους κήπους όλων των σπιτιών. Πόση χαρά έδωσε σε όλους αυτή η χειρονομία, περιττό να σας περιγράψω.
Πουλούσαν παντού, όλο το σετ με την αμερικάνικη σημαία, για το πάρτυ που οργάνωνε κάθε σπίτι. Aπό λαβίδες που πετάς το βόδι στα κάρβουνα μέχρι χαρτί υγείας (το μόνο εύστοχο). Tο καλύτερο σάς το φύλαγα για το τέλος. Yπήρχαν μαγαζιά που σε άλλες περιόδους πουλάνε νυφικά, και διέθεταν ειδικά για εκείνη τη μέρα, φουντωτά φορέματα (σα νυφικά) με πούλιες που σχημάτιζαν την αμερικάνικη σημαία!!!

Aυτά κάνουν τα πολλά χάμπουργκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: