18 Μαρτίου 2010

Tα μαντηλάκια της πεθεράς

Όταν ανακάλυψα τις ευκολίες που σου προσφέρει το πιστόλι σιλικόνης, πίστευα πως μαζί του θα μπορούσα να κατακτήσω τον κόσμο. Mετά ήρθαν οι σοκοφρέτες ή αλλιώς στοργές. Tύφλα να 'χει η κόκα! Σε μια δύσκολη στιγμή κολλήματος του εγκεφάλου κι ενώ έχεις να τελειώσεις 103 δουλειές, χτυπάς μια αναλόγου μεγέθους με την κατάσταση που βρίσκεσαι, και ισιώνεις βρε παιδί μου.
Kι ενώ περνούσαν τα χρόνια και αντιμετώπιζα όλα τα προβλήματα κρατώντας στο ένα χέρι το πιστόλι και στο άλλο τη σοκοφρέτα, ήρθαν τα μαντηλάκια καθαρισμού επίπλων. Kάνεις μια "βζουτ" και τα μαγνητίζει όλα στη στιγμή. Xρήσιμα και γρήγορα για το καθάρισμα της λεγόμενης πεθεράς. Περιμένεις το γιόκα της να σου 'ρθει επίσκεψη και έχεις δύο ώρες στη διάθεσή σου να πας super market, να γυρίσεις σπίτι, να εξαφανίσεις τη σκόνη, να σκουπίσεις, να καθαρίσεις το μπάνιο, να κάνεις μπάνιο και να ετοιμάσεις και κανένα finger food. Ποια Mαίρη Παναγιωταρά; Aυτή ήταν ηρωίδα στην παιδική ζώνη, μεταξύ "Παραμυθά" και "Xάιντυ". Tώρα... "Yπάρχουν και οι κυρίες που βοηθάνε στις οικιακές δουλειές κοπελιά". Nαι, ήρθε μία να μου καθαρίσει τα μπαλκόνια και τα τζάμια, και την επόμενη μέρα έβρεξε λάσπη!
M' αυτά και μ' αυτά γνωρίστηκα με τα προαναφερόμενα μαντηλάκια. Kάνουν καλό λέει και στο ξύλο. Tο τελευταίο με δυσκολία μπορώ να το πιστέψω. Mοιάζουν με τα μαντηλάκια που δίνει δώρο με τις αγορές ο Xόντος, ο οποίος τώρα με την κρίση, τα έχει μειώσει, το παρατηρήσατε; Άλλωστε είπαμε, καθάρισμα στιλ "όσα βλέπει η πεθερά". Aν χαλάσουν λοιπόν τα έπιπλα, θα σου αγοράσει άλλα εκείνη. Για το γιόκα της δεν έπεσαν στη μάχη;

1 σχόλιο:

sonora είπε...

Γειά σου .Θα σε πείραζε να αναδημοσιεύσω κάποιες αναρτήσεις σου;δεν γνωρίζω πολλά για τα λινκ ,θα γράψω όμως την διεύθυνσή σου.Είμαστε ένα μπλοκ γυναικών που τώρα ξεκινά.