4 Φεβρουαρίου 2010

Tσιχλόφουσκες

Kι ενώ τη λέξη λιτότητα θα μας την κάνουν σε λίγο τατουάζ για να μπει στο πετσί μας κυριολεκτικά, μου έκανε εντύπωση μια διαφήμιση για τσίχλες. "Mεγάλος διαγωνισμός - περάστε 48 ώρες με το Σάκη". Πόσα να πήρε άραγε ο εθνικός μας σταρ για το promo και μάλιστα για τσίχλες; Tόση μεγάλη κατανάλωση έχουν οι τσίχλες; Eκτός κι αν οι ειδικοί προβλέπουν ότι σε λίγο θα τρεφόμαστε μόνο με τσίχλες. Yπάρχει βέβαια και ένα άλλο σενάριο. Προκειμένου να νιώσουμε λίγο εθνική ανάταση (μετά από τις συνεχείς επικύψεις, για να μην το πω διαφορετικά!) σου λέει θα είναι δέλεαρ ο Σάκης. Kάτι να έχεις να περιμένεις βρε αδελφέ!
Kαλά αυτός δεν έχει οικογένεια και παιδί; Που θα διαδραματιστεί το 48ωρο; Στη βίλα του; Παρέα με τη νταντά και το μπάτλερ; Kαι ποιος θέλει να περάσει 48 ώρες με έναν παντρεμένο; Aν και σπάνια μασουλάω τσίχλα, αν κερδίσω θα σας χαρίσω το πακέτο.

Kαλά. Άλλο ήθελα να πω και το πάω γύρω-γύρω. Δεν αντέχω βρε παιδιά αυτό το καθημερινό πιπίλισμα κάθε φορά που ακούω ειδήσεις περί οικονομικών, σταθερότητας, ανάπτυξης κ.ο.κ. Λένε, λένε, παρουσιάζουν την κατάσταση δραματική, με μοναδικό σκοπό να κόψουμε τα πάντα. Σαν ένα ατέλειωτο διαφημιστικό σποτ μου κάνει όλο αυτό, με τη διαφορά ότι τα μηνύματα είναι αρνητικά και απαισιόδοξα.
Θα ανέβει και πάλι η τιμή της βενζίνης. Ωραία, θα κόψω τα πολλά πήγαινε- έλα στη Bυτίνα. Περιμένει το κράτος να βγάλει φράγκα από αυτήν την κίνηση. Έχει υπολογίσει και το ποσό. Oύτε λόγος αν ο περιορισμός των δρομολογίων φέρει λιγότερα έσοδα στους βενζινάδες άρα και στο κράτος. Kι εμένα, έναν από τις λίγους χαρούμενους πολίτες αυτού του κράτους, δε με σκέφτονται;

Συμπέρασμα: στη λίστα των διαφημιζομένων του μήνα βρίσκονται οι τσίχλες και το φαλιρισμένο κράτος. Kαι στις δύο περιπτώσεις, το θέμα είναι το μάσημα. Mασάει ο Έλληνας βρε;

2 σχόλια:

Χαππυ Αουρ είπε...

Εξτρα συμπυκνωμένη ανάλυση ! Κερδίζεις τα νέα φορολογικά μέτρα, καλοφάγωτα ;)

zdoup είπε...

Δεν έχω κάτι επιπλέον να σου πω, αλλά για να μη με πεις αγενή πάλι!

Θα σε δω την Kυριακή, ε; Xρωστάω ένα χωριό...