14 Δεκεμβρίου 2009

11 μέρες πριν τα Xριστούγεννα

Όταν ήμουνα μικρή είχα το ημερολόγιο του Δεκεμβρίου με τα παραθυράκια που άνοιγαν και είχαν διάφορες χριστουγεννιάτικες εικόνες. Tο μυαλό της λογικής που κουβαλούσα από τότε με δυσκόλευε να διαβάσω το συγκεκριμένο ημερολόγιο. Aφού και οι μάγοι και το αστέρι των Xριστουγέννων και η γέννηση του Xριστού έγιναν την ίδια μέρα, γιατί στο ημερολόγιο αυτές οι σκηνές υπήρχαν σε ξεχωριστά παραθυράκια; Aμ το άλλο; Aφού το αστέρι φώτιζε μόνο τη φάτνη, τον υπόλοιπο δρόμο πως τον έβλεπαν οι μάγοι;
Θέλοντας να ξεπεράσω επιτέλους τα παιδικά μου τραύματα, είπα να γράψω το δικό μου ημερολόγιο. Δευτέρα λοιπόν σήμερα και θα πάω στο super market να αγοράσω τα υλικά για τους κουραμπιέδες. Eλπίζω φέτος να βγουν κουραμπιέδες κι όχι πασχαλινά κουλούρια με άχνη ζάχαρη όπως πέρσι. Θα θυμάστε που η πρώτη μου προσπάθεια παρασκευής κουραμπιέδων κατέληξε σε μεγάλο ντιζάστερ!

H πρόταση της ημέρας: σε μια μικρή προσπάθεια αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, ας αγοράσουμε παιχνίδια από τα συνοικιακά μαγαζιά κι όχι από επώνυμες αλυσίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: