13 Σεπτεμβρίου 2009

Τεστ γονικής ικανότητας

Συναντήθηκα με ένα φιλικό ζευγάρι και το παιδάκι τους (και τα σκυλιά τους). Εκείνη γερμανίδα, εκείνος έλληνας που έζησε πολλά χρόνια έξω. Νοοτροπία και οι δύο εξωτερικού. Δε βρίζουν όσους προσπαθούν να περάσουν τις διαβάσεις πεζών, μαζεύουν τα κακάκια του σκύλου, από τη στιγμή που έκαναν το παιδί πηγαίνουν σε μέρη κατάλληλα για παιδιά κι όχι σε καφετέριες με παιδότοπους και το σημαντικότερο, δεν το παρκάρουν στα παπούδια.
Επαγγελματικά, είναι, έχουν το paidorama.com. Ένα site όπου μπορείς να βρεις τα πάντα σχετικά με το παιδί. Να αναφέρω σε αυτό το σημείο ότι αφού δοκίμασαν τη ζωή και στη Γερμανία και στην Ελλάδα, τελικά κατέληξαν στην Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά "πληρώσαμε ακριβά τον ήλιο"!!! Και δεν εννοούσαν φυσικά το φραπέ. Αυτό για τον αγαπητό φίλο με το ποδήλατο. Για την Τανζανία δεν γνωρίζω αν είναι καλύτερα τα πράγματα.

Με αφορμή τις εκλογές, η ομάδα του paidorama.com μπήκε στα sites των κομμάτων για να μάθουν για τα προγράμματα για τις οικογένειες (εδώ γελάμε). Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έχει πρόγραμμα ειδικά για τις οικογένειες (αλλά το pdf δε λειτουργεί), η ΝΔ δεν αναφέρει κάτι ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν καν τα προγράμματά τους (κενό). Τις προσεχείς μέρες θα σταλεί σχετικό email σε όλα τα κόμματα.

Που χρόνος για τις διαλυμένες οικογένειες, για τα αμέτρητα διαζύγια, για την παχυσαρκία των εφήβων, τα προγράμματα της τηλεόρασης και να μου επιτρέψετε, την ικανότητα κάποιων μελλοντικών γονέων. Υπερβολικό; Για ακούστε.
Φίλος μου απέκτησε δίδυμα με την πρώην γυναίκα του με εξωσωματική. Τα παιδάκια είναι τώρα 6 ετών, η μητέρα τους ασχολείται πια με το γκόμενο και εκείνα όταν πέρσι τα ρώτησα αν ήρθε ο Άγιος Βασίλης μου απάντησαν "όχι, γιατί η μαμά δε στόλισε δέντρο". Βλέπετε ο νόμος δίνει τα παιδιά στη μητέρα.
Σε μια άλλη περίπτωση η κυρία έδιωξε τον κύριο από το σπίτι και έφερε τον αναπληρωματικό. Ο άντρας της είναι στο τρελάδικο με βαριάς μορφής κατάθλιψη και φροντίζει για ένα κρεβάτι δίπλα του, για την 17χρονη κόρη του (ετοιμάζεται σιγά-σιγά).

Πραγματικά δεν έχω λόγια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: