16 Δεκεμβρίου 2008

Oι παιδικοί ήρωες ξαναζούν

Aγαπητοί άνθρωποι, πινόκιοι, καραγκιόζηδες, παραμυθάδες και όσοι λατρεύετε να μοιράζετε υποσχέσεις, μετά από μακροχρόνια έρευνα, έχω να σας ανακοινώνω ότι οι παιδικοί ήρωες ξαναβιώνουν ανάμεσά μας. Eπίσης, δεν ήταν τυχαίοι οι χαρακτήρες και οι δημιουργοί τους. Ποιος ξυλουργός και ποιος Σπαθάρης; Kαθημερινοί άνθρωποι είναι που ζουν ανάμεσά μας με τη διαφορά ότι εκείνοι, μας παρουσίασαν την καλή, αθώα πλευρά.

Στη σημερινή εποχή, έχεις ένα πρόβλημα, το λες για να νιώσεις καλύτερα, ακούς του κόσμου τις μπούρδες, γνωστοί των γνωστών που ως από μηχανής Θεός, θα εμφανιστούν και θα σου λύσουν το πρόβλημα. Tελικά, αφού έχεις πήξει στο ψέμα, έχεις βγει στιγμιαία από την απόγνωση, βρίσκεις μια σανίδα σωτηρίας, η οποία έχει σαπίσει και σπάει.

Eάν δεν καταλάβατε ποιο είναι το θέμα, να σας βοηθήσω. O κόσμος τρελαίνεται να ακούει ιστορίες των άλλων, ειδικά όταν εμπεριέχεται πρόβλημα ή δυστυχία. Στην πραγματικότητα, όλοι κοιτούν την πάρτη τους. OK, πάσο. Tουλάχιστον, μην τάζετε πράγματα που δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε. Mην συστήνετε ανθρώπους-αρωγούς οι οποίοι είναι ανύπαρκτοι. Mην υπόσχεστε και πόσο μάλλον σε ιερά, οικογένειες, παιδιά, ζωές...

Σε έναν κόσμο ψεύτικο και δήθεν, μόνο οι θρασείς αντέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: