6 Δεκεμβρίου 2008

Προσοχή γιορτές!

Δεκέμβριος σημαίνει γιορτές, δώρα, σημαίνει απολογισμός της χρονιάς που φεύγει, σημαίνει κρύο, χιόνια... Τι από όλα αυτά συμβαίνει πραγματικά; Εντάξει το κρύο και τα χιόνια είναι κάτι που δε μπορούμε να βάλουμε το χέρι μας για να στρώσει κι έτσι έχουμε 22 βαθμούς. Αν έχετε κατάστημα ενδυμάτων, μην αγοράσετε μπουφάν γιατί προβλέπω να τα κάνετε πάπλωμα patchwork του χρόνου.

Πόσοι από εσάς περιμένοντας τις γιορτές κάνετε σαν το μαθητή που ξέρει ότι θα τον εξετάσει ο καθηγητής; Σας τη δίνουν τα φωτάκια; Σκέφτεστε την παραμονή και νιώθετε ότι κάποιος σας ρίχνει κλωτσιά για να κάνετε ρεβεγιόν; Μήπως ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι σαν τον έλενχο της εφορίας; Μα, αν δεν κάνουμε κάτι, θα χαθεί το πνεύμα των γιορτών. Αρκετά τα έχουμε σκατώσει σε άλλα θέματα. Δε βαριέσαι είπαμε όταν οι γυναίκες φόρεσαν παντελόνια, δε βαριέσαι είπαμε όταν μπήκαμε στην ΕΟΚ ενώ ξέραμε τι θα ακολουθήσει, δε βαριέσαι είπαμε όταν το αγαπημένο παιχνίδι του Γιωργάκη ήταν η Barbie.

Σε όλους εσάς που σας έχουν πιάσει τα ψυχοπλακωτικά σας λόγω των ημερών (λαμβανομένου και της αφεντιάς μου) προτείνω να το δούμε αλλιώς. Προκειμένου να έχουμε κάτι διαφορετικό να περιμένουμε, ας δώσουμε λίγη σημασία στο νόημα των ημερών. Ας νιώσουμε επιτέλους αισιοδοξία για το αύριο, έστω και με το ζόρι, γιατί ξέρετε κάτι; Η γκρίνια φέρνει γκίνια. Και η καλή διάθεση είναι μεταδοτική. Το λάθος που κάνουμε είναι να την περιμένουμε από αλλού. Όχι! Εμείς οι ίδιοι τη μεταδίδουμε, κι εκείνη επιστρέφει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: