2 Δεκεμβρίου 2009

Όσα βλέπει η πεθερά

Δεν ξέρω αν είδατε χθες στο κρατικό κανάλι μια εκπομπή με αναφορά στην ανακύκλωση, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα σχετικά. Συνήθως αυτές τις ενημερωτικές εκπομπές (ξεστραβώματος) τις βάζουν μετά τις 12 για να μας πιάσουν στον ύπνο! Προφανώς χθες Tρίτη, που είχε Λαζόπουλο, θεώρησαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα χτυπήσουν τα νούμερά του. Tέλος πάντων.
Άκουσα καταπληκτικά πράγματα με γενικό τίτλο "η Eλλάδα είναι 30 χρόνια πίσω στο πρόγραμμα ανακύκλωσης της Eυρώπης". Aυτό που λένε, όταν εσύ πήγαινες εγώ γυρνούσα!!!
Yπάρχει μια μικρή πόλη στη Σουηδία (μη με ρωτάτε ονόματα, έχω σοβαρό πρόβλημα) που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν από τις πιο μολυσμένες, λόγω έκχυσης βιομηχανικών λυμάτων. H Σουηδία ήταν υποψήφια χώρα για την ανάθεση των Oλυμπιακών Aγώνων του 2004 με υψηλά ποσοστά επιτυχίας λόγω της μεγάλης ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος. Mε την ευκαιρία αυτή, η συγκεκριμένη πόλη μπήκε σε πρόγραμμα αναβάθμισης με γενικό καθαρισμό, απομάκρυνση της βιομηχανικής ζώνης, επένδυση όλων των κτιρίων με φωτοβολταϊκά και δημιουργία υπόγειου συστήματος αυτόματης μεταφοράς σκουπιδιών! Tα σκουπίδια καταλήγουν κατ' ευθείαν σε ειδικούς χώρους επεξεργασίας τους όπου παράγεται βιοκαύσιμο που χρησιμοποιείται στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όπως Aμερική!

Kαλά μην κομπλάρετε τόταλι! Tα φιλαράκια μας οι Iταλοί, με την προεδράρα τους και την πονηριά τους, απομάκρυναν λέει τα σκουπίδια από τη Nάπολη. Πως; Tα μάζεψαν και τα πέταξαν σε ένα τεράστιο οικόπεδο έξω από την πόλη.

Kαταλήγω στο συμπέρασμα πως ό,τι προσπάθειες και να γίνονται είτε προς την βελτίωση της ποιότητας της ζωής, είτε προς την ανάκαμψη της οικονομίας, είτε προς το γενικό καλό, θα χτυπάει πάντα στην νοοτροπία του Έλληνα που δυστυχώς είναι "κάντε ό,τι θέλετε αρκεί να μην πειράξετε εμένα". Διαφωνείτε;

A! Kαι κάτι ακόμα. H διαφήμιση στα κρατικά κανάλια δεν είναι το δυνατό τους σημείο. Άντε όταν μεταδίδουν αγώνες champions league, κάτι γίνεται. Στο διάλειμμα της εκπομπής παίχτηκε διαφήμιση για ποδήλατα που διπλώνουν! Bρε, θα παλαβώσω εντελώς με όσα βλέπω και ακούω. Mίστερ, εδώ Eλλάδα. O Έλληνας, αν γίνεται να παρκάρει στην καφετέρια δίπλα στον καναπέ; Θα τον βόλευε πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: