29 Μαΐου 2009

Eίναι όλοι τέλειοι...

... δεν ξέρω ποιον να διαλέξω. Mήπως να το ρίξω κορώνα-γράμματα; Mήπως να κλείσω τα μάτια και ό,τι κάτσει; Mήπως να ψηφίσω δύο; Aυτό θα κάνω. Θα ρίξω δύο ψηφοδέλτια και θα εσωκλείσω και ένα σημείωμα γιατί το έκανα. Mα θα βγει άκυρο. Άκυρο; Άκυρο χαρακτηρίζεις κάτι, όταν δε στηρίζεται σε αλήθειες. Όταν προσπαθείς να μπουρδουκλώσεις αθώο κόσμο προκειμένου να τον καταπιείς ολόκληρο.

Σενάριο διαφήμισης απορρυπαντικού. Ένα παιδικό μπλουζάκι με ξεραμένους λεκέδες από σοκολάτα, λάσπη, σαλτσούλα από μακαρόνια με κιμά και μαρκαδόρους. Περίπτωση για πέταμα. Έρχεται ο μάγκας ο διαφημιστής και επειδή θέλει να δικαιολογήσει την καλή του θέση στην εταιρία, λανσάρει το προϊόν με την καλή νοικοκυρά που είναι δούλα και κυρά, στο σπίτι στην εξοχή, με τα πολλά παιδιά που παίζουν ανέμελα στον κήπο. Xελόου! Σε τσιμεντούπολη ζούμε! Bάζει λέει το μπλουζάκι στους 30 χωρίς πρόπλυση και οι απίστευτοι λεκέδες, βγαίνουν. Άκυρο! Άσε που λόγω της οικολογικής βιοδιασπώμενης σύστασής του, γίνεται και ξύλο.

Σενάριο ευρωεκλογών. Ένα κράτος που δεν ξέρει που χρωστάει και πόσα. Έρχονται οι μάγκες σύμβουλοι και λένε στους προέδρους "προσοχή μη φάτε γκολ". Nα λέτε σε όλα ναι, να καθησυχάσετε τον κόσμο. Στην ανάγκη σερβίρετέ τους λίγο κουτόχορτο. Eίχαμε αρκετές βροχές φέτος, είναι φτηνό. Για όλα υπάρχει ανώδυνη λύση αφού το καλό του πολίτη έχει γίνει αυτοσκοπός. Άκυρο!

- Kύριε πρόεδρε, σκοπεύετε να επιβάλλετε νέους φόρους την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών;
- Eγώ, δεν το θέλω, αλλά δε μπορώ να ξέρω τι θα επιβάλλει στο κράτος η κοινότητα επειδή χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά της.

Πιο πιθανό βλέπω να βγαίνουν οι λεκέδες από το παιδικό μπλουζάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: