16 Νοεμβρίου 2008

[ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ]

Δεν υπήρχε περίπτωση να μη συγκέντρωνα όλες τις πληροφορίες μου σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και να μην τις καταγράψω. Για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις βρε αδελφέ! Για να ξεστραβωθούν κάποιοι, να πικραθούν κάποιο άλλοι και να αισθανθώ κι εγώ επιτέλους την ανακούφιση ότι τα ξεστόμισα.

Θέμα: ΠΙΣΤΗ
Πιστεύω σε έναν Θεό... Αυτό τα λέει όλα. Ένας είναι, ο μοναδικός! Εμείς οι άνθρωποι του δίνουμε διαφορετικό όνομα, οδηγίες χρήσης και μετά προσπαθούμε να παρασύρουμε και άλλους στη δική μας ιδεολογία. Πίστη είναι η συμφιλίωση με τη συνείδησή μας, δηλ. κάτι καθαρά προσωπικό.

Θέλω να μιλήσω για μια συγκεκριμένη ομάδα πιστών, αυτή των παλαιοημερολογιτών. Για όσους με ξέρουν και για όσους δε με ξέρουν, αποδέχομαι ή όχι κάτι, αφού πρώτα το εξετάσω. Όταν ήμουνα παιδί, είχα ακούσει για μια παλιά φίλη της μαμάς μου, καλόγρια, που ήταν παλαιοημερολογίτισσα. Όσο πρόλαβα να τη ζήσω, τη θυμάμαι σαν έναν άγιο άνθρωπο. Και γι' αυτό το λόγο, έτρεφα εκτίμηση για την συγκεκριμένη ομάδα πιστών.
Ώσπου η ανάγκη με έφερε στο σημείο να το ψάξω περισσότερο και να ανακαλύψω δυστυχώς άσχημα πράγματα. Οι ίδιοι είναι χωρισμένοι σε 4 διαφορετικές ομάδες και μεταξύ τους μάχονται. Δεν δέχονται στις εκκλησίες τους πιστούς από άλλες ομάδες. Φυσικά όλοι αυτοί, δεν πατάνε σε εκκλησίες με το νέο ημερολόγιο.
Η Ρωσική Εκκλησία ήταν μέχρι πρόσφατα με το παλιό, αλλά γύρισε και δεν την ακολουθούν. Αποκαλούν "αμαρτωλούς" και "αβάπτιστους" όσους ακολουθούν το νέο ημερολόγιο. Τους παπάδες "παπικούς" επειδή προσπαθούν να ενώσουν όλους τους χριστιανούς. Προτρέπουν τους πιστούς τους να προσεύχονται καλύτερα στα σπίτια τους, προκειμένου να συνυπάρχουν με τους "αμαρτωλούς".
Αυτοί, είναι άνθρωποι του Θεού!

Τα παραπάνω, δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου, ούτε τα διατύπωσα με τρόπο να φανεί ποιος είναι ο κακός και ποιος ο καλός. Η Ρωσική Εκκλησία ακολουθεί πια το νέο ημερολόγιο, που εξηγείται επιστημονικά για ποιο λόγο υπάρχει διαφορά 13 ημερών. Θα πρέπει να πω ότι υπάρχουν και κάποιοι παπάδες με το νέο ημερολόγιο, που επίσης δεν δέχονται τους πιστούς με το παλιό. Περαστικά σε όλους!

Αυτός ο θυμός που βγαίνει στα κείμενά μου, στην πραγματικότητα είναι από αγανάκτηση και έχω βγάλει έξω τα προσωπικά μου βιώματα από το συγκεκριμένο θέμα. Ντρέπομαι όταν αποκαλούμαι πιστή. Ντρέπομαι για λογαριασμό όλων των εκπροσώπων του Θεού, που κάνουν διαχωρισμό πιστών, που λειτουργούν σε θέση "πόρτας" για την πίστη. Εύχομαι, επιθυμώ και θα προσπαθώ για την ενωποίηση των εκκλησιών. Να μην υπάρχει πια η λέξη "αλλόθρησκος".


ΥΓ Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω έναν τίτλο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: