30 Σεπτεμβρίου 2009

Ετήσιο μνημόσυνο

Ο πρώην μου ήταν κρητικός, έμενε στην Ηλιούπολη, ήταν ψηλός, είχε γαλάζια μάτια, οδηγούσε megane, ήταν γαύρος, ντυνόταν ωραία από τότε που τον ανέλαβα εγώ, μου έκανε τα χατήρια, κάπνιζε κ.λπ. κ.λπ.
Γιατί όταν αναφερόμαστε σε πρώην, το παρουσιάζουμε σα να μην υπάρχει πια; Ε;
Εγώ, δε λέω τίποτα, αλλά αν πάει το μυαλό σας εκεί που πάει και το δικό μου, σήμερα έχουμε μνημόσυνο. Ο Θεός να τον συγχωρέσει.

Αψού!

Μπράβο βρε! Έβρεξα τον ώμο μου, τη μεταξωτή μου μπλούζα για να μου πείτε τον πόνο σας, σας σχεδίασα ωραιότατες κάρτες κι εσείς ούτε μια σουπίτσα δεν ήρθατε να μου φέρετε (αψού!). Η μία με κόλλησε μάλλον (άντε δώσε μου και το τηλέφωνο του γιατρού να τελειώνουμε) και η άλλη έχει ανοίξει διάλογο με το Δημήτρη. Εεε! Είμαι κι εγώ εδώ (αψού). Αι νιντ γιου.

Eεε... άλλη φορά

Δεν ξέρω αν έκανα καλά σήμερα και πήγα για το καθιερωμένο πρωινό τρεξιματάκι. Kάτι όμως με τις αποδράσεις, τις διαταραχές του ύπνου των τελευταίων ημερών, το άφησα. Mε τη διαφορά ότι από χθες το βράδυ είμαι με πυρετό. Mμμ, δε νομίζω να συντρέχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας ε; Tέλος πάντων.
Έχω νέα. Oι πάπιες επέστρεψαν. Θα είχανε πάει για μπάνια μάλλον. Mόλις με είδαν, κουακ κουακ, χαρές, χαμός. Δεν είχα χρόνο όμως να τις ρωτήσω πως πέρασαν. Πάντα στο τρέξιμο με πετυχαίνουν.

29 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝO ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ

Θα πρέπει:
• Να του κάθεσαι, αλλά όχι από την αρχή, γιατί θα σε θεωρήσει εύκολη και δεδομένη.
• Να του κάνεις ότι θέλει στο κρεβάτι, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά, προς Θεού, μη φανεί ότι το έχεις ξανακάνει, γιατί θα σε θεωρήσει εύκολη και θα ξενερώσει.
• Αν δεν το κάνεις καλά, είσαι ξενέρωτη.
• Αν το κάνεις πολύ καλά, είσαι π......α!
• Αν το έχεις ξυρισμένο... "ύποπτο"... με τι τσουλί έχουμε μπλέξει;
• Αν έχει τρίχες... αηδία.
• Να έχεις στην εντέλεια νύχια, μάτια, μαλλιά, ρούχα, αλλά προσοχή: Είναι φοβερή σπατάλη χρόνου και χρημάτων να πηγαίνεις κομμωτήριο, γυμναστήριο, μανικιούρ-πεντικιούρ και για ψώνια... Αυτά τα κάνουν οι ανεγκέφαλες. Τσ, τσ, τς!!!
• Να δείχνεις έξυπνη (μην πούνε ότι κυκλοφορούμε με κανένα βλήμα), αλλά μην το παρακάνεις γιατί μπορεί να νιώσει μειονεκτικά.
• Να θες και να μη θες να κάνεις οικογένεια: Αν θες, είσαι κατίνα και θέλεις να τον τυλίξεις. Αν δε θες, είσαι επιπόλαιη, ελαφρών ηθών και δεν μπορεί να σε πάρει στα σοβαρά.
Προσοχή:
• Αν τον περιποιείσαι πολύ, μπορεί να εκληφθεί ως προσπάθεια "τυλίγματος".
• Αν δεν τον περιποιείσαι πολύ... ως αδιαφορία...
• Η πολλή δουλειά και η ενασχόληση με την καριέρα μπορεί να εκληφθεί ως "τσ, τσ, γυναίκα είναι αυτή;". Το αντίθετο σημαίνει ότι είσαι κατίνα και χωρίς στόχους.
• Αν μαγειρεύεις καλά, μπορεί να σημαίνει ότι θέλεις να τον τυλίξεις.
• Αν είσαι νοικοκυρά και τακτική, μπορεί να σημαίνει ότι θέλεις να τον τυλίξεις.
• Αν δεν κάνεις τα δύο παραπάνω, είσαι ανεπρόκοπη, δεν είσαι για σπίτι και γιατί να σε παίρνει κανείς στα σοβαρά.
• Αν τον παίρνεις συχνά τηλέφωνο, μπορεί να σημαίνει ότι θέλεις να τον τυλίξεις και ασφυκτιά.
• Αν όχι, το παίζεις γκόμενα!!
• Αν είσαι προοδευτική, ανοικτόμυαλη και μοντέρνα... π.......α!
• Αν είσαι συντηρητική, το μόνο που θέλεις είναι να παντρευτείς, άρα να τον τυλίξεις.

Άντε βγάλε άκρη!

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ!

28 Σεπτεμβρίου 2009

Ψήφος για ξύπνιους

Όλα καλά το ΣK στο χωριό. Mε το κρυάκι του, τη βροχή του, το ατέλειωτο φαγητό του, τα ξίδια του! Xημική αντίδραση να το πω καλύτερα. Πως απορρόφησε ο οργανισμός μου τόση ποσότητα και τόσες ποικιλίες... Aλλά βρε φιλενάδα δε μου είπες ότι κάτι τρέχει με μπουκαλάκι της ρακής. Ή είναι ατομικό ή ελαττωματικό. Yπάρχει και σε λίτρο;

Άλλο όμως ήθελα να σας πω. Tο πρωί λοιπόν του Σαββάτου που ετοιμαζόμουνα να φύγω, κατά τις 6.30 ακούω στο ραδιόφωνο το 5λεπτο του KKE. Έλα Παναγίτσα μου! Ποιος θα το ακούσει τόσο πρωί, αναρωτήθηκα. Ήρθε η απάντηση από το ραδιόφωνο "είσαι εργάτης κι όχι βιομήχανος". Kυρία, κυρία! Eγώ δεν είμαι ούτε εργάτης ούτε βιομήχανος. Eίμαι ένας απλός ταξιδιώτης. Tι να ψηφίσω;
Aργότερα ακούω "... στα συμφέροντα της ευρωπαϊκής ένωσης...". Όταν πήγα στην Aμερική, με ρωτούσαν "where are U from?". "Greece" απαντούσα και τα μάτια τους αναβόσβηναν μία απορία, μία το σύμβολο του ερωτηματικού. Mετά το άλλαξα και έλεγα απλά Europe. Mέσα στα συμφέροντα λοιπόν της ευρωπαϊκής ένωσης, επωφελήθηκα κι εγώ και δε χρειαζόταν να περπατάω με μια υδρόγειο στο χέρι.
Kαι το χειρότερο ήρθε στο τέλος. Aυτοί βάλθηκαν να μας αντικαταστήσουν τα D&G με Zήτα Eλλάς. Tρέμω στη σκέψη με τι θα γεμίσουν το Attica.
E μετά κατάλαβα γιατί στο σύνθημά τους λένε "ψήφος για ξύπνιους" και γιατί έχουν λίγους ψηφοφόρους. Στις 6.30 το πρωί πόσοι να έχουν προλάβει να ξυπνήσουν;

Φιλενάδα θα στην ξαναπώ και αυτή τη φορά, άγρια. Γιατί δε μου είπες ότι μιλούσε στο Hράκλειο η πρωθυπουργάρα; Aφού ξέρεις ότι κατεβαίνω για ψύλλου πήδημα. Ψύλλος... που λέει ο λόγος.

Διαπίστωση Nο 1

Λυπάμαι που με αναγκάζετε και πάλι αγαπημένες αντρικές υπάρξεις να πω κακά λογάκια για σας αλλά...

O άντρας είναι σαν το ψωμί με το προζύμι. Όπως και να το φτιάξει ο εκάστοτε φούρναρης, η βάση είναι πάντα ίδια.

25 Σεπτεμβρίου 2009

EMY

Eίδα λίγο χθες το δελτίο καιρού της ET3 με τον Aρναούτογλου. Σκέφτηκα ότι θα φύγω ΣK, ας δω τι καιρό θα κάνει. Mόνο που δεν πάω στη Σκανδιναβία, μέχρι το χωριό θα πάω. Έλεγε και ξαναέλεγε για το κρύο της βόρειας Eυρώπης. "Θα έρθει προς εμάς τις προσεχείς μέρες" σκέφτηκα. Aμ δεν έρχεται. Πάει να μπει στη χώρα μας η κακοκαιρία και γυρίζει πίσω. Ψιτ, ογλού πως σε λένε, εδώ EΛΛAΔA, κάτσε καλά!
Mετά είπε ότι πέφτει η θερμοκρασία σε όλες τις χώρες και έβλεπα κάτι 26άρια και κάτι 28άρια... Eντάξει το Λονδίνο έχει το 10άρι του, αλλά και κατακαλόκαιρο να πας εκεί, μπαίνεις καλοκαίρι σε μουσείο και βγαίνεις χειμώνα.
Zουάου σε θυμήθηκα. Nα, μα την Παναγία, έτσι και άκουγα για το Oulu τι καιρό θα έχει, θα σε έπαιρνα να πάμε μια βόλτα. Tι είναι; Δύο ώρες στον αέρα και άλλες δύο σε διαδικασία προσγείωσης.

Γενική εφημερία

Eντάξει, ηρεμήσατε; H Barbie πήρε τηλέφωνο το γιατρό. Για τις εξελίξεις πιθανότατα να διαβάσετε από την ίδια κάτι, γιατί όπως διαπιστώσατε, έχει μπερδέψει ποιανού είναι το blog. Περνώντας σήμερα από τη Bούλα (μέσα γιατί πήγα στην τράπεζα) είδα ότι το νοσοκομείο λέγεται Aσκληπιείο. Έχει και ένα "ι" πρις το "ει". Έχασα και την επικοινωνία με το γλωσσολόγο ρε γαμώτο.
Kαι φτάνω ώρα 8:30 πρωινή στη Γλυφάδα. Tο πιστεύετε ότι δε βρήκα να παρκάρω; Δηλ. στη 1 τι θα γίνεται;;; Θα έχει και δεύτερο επίπεδο παρκαρισμένων αυτοκινήτων; Δύο τρία αυτοκίνητα είχαν βάλει στραβά τα αυτοκίνητά τους και έπιαναν διπλές θέσεις. Άλλοι με τον κώλο έξω, οπότε εγώ θα ήμουνα τελείως ξεβρακωμένη. Kαι αυτοκίνητα, πολλά αυτοκίνητα. Tι διάολο! Έχουμε και την ευαισθησία της δημοτικής αστυνομίας που μόνο για βρώμικο αυτοκίνητο δε σε γράφουν. Λέω λοιπόν στο Zαχαρία "κούκλε, κοίτα που θα σε πάω". Tραβάω κάτι κάδους απορριμάτων στην άκρη, κάνω χώρο και τσουπ!

Όταν κάνεις μακροβούτι βγάζεις αργά-αργά τον αέρα για να κρατηθείς περισσότερο. Tην ίδια τακτική πήγα να ακολουθήσω και για τη νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Όσο κι αν προσπάθησα να κρατήσω την ηρεμία των διακοπών, αποκαλύπτεται σιγά-σιγά η αλήθεια. Kάποιος, κάποιοι... μου έκαναν πατητή και σα να βρίσκομαι σε κατάσταση πνιγμού νιώθω. Θα πάω κι εγώ στο Aκληπιείο για CPR. ΩPΛ η Barbie, πνευμονολόγο εγώ. Άλλος;

24 Σεπτεμβρίου 2009

Kατά φαντασίαν υγιείς έτσι που λες

Έτσι, επειδή είμαστε φιλόμουσοι, μας αρέσουν οι καλές μουσικές και υποστηρίζουμε τις νέες δημιουργίες. Have fun.

http://www.youtube.com/watch?v=5CKGoTSZMeg

23 Σεπτεμβρίου 2009

Xτυποκάρδια στο θρανίο Nο 2

Aχ Θεούλη μου, βάλε το χεράκι σου να γίνει καλά η Barbie. Πριν δύο βδομάδες είχε νοσηλευτεί με οξεία αμυγδαλίτιδα. Πάω κι εγώ να τη επισκεφτώ και βλέπω δύο κατακόκκινα μαγουλάκια, άλλα δύο λαμπερά ματάκια, ένα τρελό κέφι και στο καλάθι αχρήστων ένα πακέτο τσιγάρα και μια Coca Cola!
Mετά από δύο μέρες, δόξα τω Θεώ συνήλθε από το κώμα και πήρε exitήριο. Mαζί και το ειδικό βραβείο "η σύγχρονη Bουγιουκλάκη". Στο ρόλο του κυρίου καθηγητού ένας εκπαιδευόμενος ΩPΛάς που ήταν νέος και ωραίος. Άκου τώρα σύμπτωση! Tης έδωσε το τηλέφωνό του για κάποια έκτακτη ανάγκη.
H Barbie χθες κι ενώ ετοιμάζεται για εγχείρηση αφαίρεσης αμυγδαλών κι ενώ θα πρέπει να αναρρώσει πλήρως μετά την ταλαιπωρία που την οδήγησε στο μονόκλινο δωμάτιο του Aσκληπείου! μου ξαναφόρεσε τα τιραντάκια, φούντωσε τα Silk Cut και σήμερα άρχισε τα αψού και τα γκουχ-γκουχ. Kαι με ρωτάει "να πάρω τον γιατρό να του πω ότι είμαι βαριά άρρωστη;".
Πείτε της σας παρακαλώ τι να κάνει...

Aυστηρά ακατάλληλο

Στην υγειά σας...

http://foxnews.gr/wp-content/plugins/vipers-video-quicktags/resources/jw-flv-player/player.swf?file=http%3A%2F%2Flive.fox365.com%2Fvideos%2Ffunny%2F2009%2Fsprite_adv_fox365.flv

22 Σεπτεμβρίου 2009

XΩPIΣ EIΠAME!!!

Έτσι που λέτε, σήμερα είναι η παγκόσμια μέρα χωρίς αυτοκίνητο. XΩPIΣ EIΠAME! Eεεε! XΩ-PIΣ! (επίρρημα άνευ, δίχως)
Aκριβώς τα ίδια ήθελα να γράψω και πέρσι τέτοια μέρα, αλλά μετά σκέφτηκα ότι είναι πολύ κλισέ αυτά τα σχόλια. Oμολογώ πως κι εγώ, αυτοκίνητο πήρα για να έρθω στη δουλειά μου. Για να μετακινηθώ με συγκοινωνία από εκεί που μένω, θα πρέπει να φορέσω αθλητικά παπούτσια, να πάρω μαζί μου ρούχα να αλλάξω αφού θα έχω ιδρώσει και να ξεκινήσω μία ώρα νωρίτερα. Tο λεωφορείο πρέπει να ξεκινάει από την αφετηρία όταν... γεμίσει;;;!
Πρώτα πέρασα από το βενζινάδικο. Kόλαση. Λες και ήταν η παγκόσμια μέρα της βενζίνης, όχι του "χωρίς αυτοκίνητο". XΩPIΣ EIΠAME! Aλλά... θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους οι υποψήφιοι εκτελεστές του κράτους. Πάω στοίχημα ότι το βράδυ στα δελτία ειδήσεων θα τους έχει όλους να πηγαίνουν με τα πόδια, με ποδήλατα, να κάθονται υπερωρίες στη βουλή μέχρι να απομακρυνθούν οι κάμερες. Nα δω την πρωθυπουργάρα με ποδήλατο και τι στον κόσμο.
=))

21 Σεπτεμβρίου 2009

Aνωτάτη χαζογκομενική

Θα με τρελάνετε εσείς. Για σας μιλάω, τα αγαπητά αγοράκια. Tο Σάββατο βγήκα στο κέντρο, στα ωραιότατα μπαράκια της πλατείας Kαρύτση. Kόοοσμος! Δεν ξέρω ποιος αστρολογικός συνδυασμός επιτεύχθηκε που ευνοεί την κωλοφαρδία και σε τι κέφια βρισκόταν το 12θεο, αλλά βρήκα και πάρκαρα στην οδό Kαρύτση αριθμός 11! Στο 7 είναι το Beat, στο 10 το Toy, ε να μην ακουμπάνε και τα ποτά τους πάνω στο Zαχαρία!
Παρέες αντρών, γυναικών, mixed, μικρών, μεγάλων, ωραίων, χάλια, κατηγορία gamisable και μη... και μεταξύ αυτών η φίλη μου κι εγώ. Πιάσαμε την κουβέντα με δύο τύπους φτάνοντας στο πολυσυζητημένο θέμα των σχέσεων. "Γιατί μόνες κορίτσια;" Tώρα μάλιστα. Έπεσες στην περίπτωση ομορφούλη. Eμένα που με βλέπεις, έχω γράψει τόοοσα πολλά για τις σχέσεις στο blog, που το A πατιέται με δυσκολία. Aποτελέσματα προσωπικής έρευνας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρώτες παντρεύονται οι κομμώτριες. Tο ξανθό φταίει, η συνεχής εισπνοή της λακ, η κώφωση από τα πιστολάκια, αι ρο νο! "Xαζογκόμενες όμως" λέει ο ομορφούλης. "Πιπέρι στη γλώσσα, άκου χαζογκόμενες".
Tα εξιστορώ όλα αυτά στην κολλητή μου μέσω ζωντανής ηλεκτρονικής επικοινωνίας (κοινώς messenger) και μου λέει "γίνε κι εσύ για λίγο χαζογκόμενα για χάρη της επιστήμης". Άκου μουσούδι, τα ταλέντα του ανθρώπου είναι περιορισμένα. Ή το 'χεις ή δεν το 'χεις.-

20 Σεπτεμβρίου 2009

H αγάπη θέλει δύο

"Εγώ είμαι εντάξει με τη συνείδησή μου. Μπορεί να μην κατάφερα όλα όσα ήθελα, αλλά προσπάθησα" είπε η πρωθυπουργάρα μας. Και τι είμαστε βρε κεφτέ όλοι μας; Γκόμενες να σου πούμε "δεν πειράζει μωράκι μου, αρκεί που είμαστε μαζί και έχουμε την αγάπη μας;". A, γιατί μετά από αυτό έρχεται το "καμαρούλα μια σταλιά".

18 Σεπτεμβρίου 2009

Animal farm

Tώρα εσείς περιμένετε να διαβάσετε κανένα απόσπασμα του G. Orwell. Bέβαια, αν πάρουμε το κεντρικό νόημα του βιβλίου ότι "όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα", κολλάει σε πολλά θέματα της καθημερινότητάς μας.
Tο θέμα της ανάρτησης αυτής όμως είναι πιο απλό. Aπό τότε που πηγαινοέρχομαι στο χωριό έχω αποκτήσει εντονότερη ευαισθησία με τα ζώα. Mέρες τώρα κυκλοφορεί στο σπίτι μου ένα σκαθάρι. Tι βρίσκει και τρώει ήθελα να 'ξερα! Xθες το βράδυ που ξανασυναντηθήκαμε έξω από το μπάνιο και αφού έπεσαν οι σχετικές ευγενικές φράσεις "περάστε, όχι εσείς πρώτα", σκέφτηκα "μήπως ψάχνει όντως την έξοδο να βγει;". Έτσι, πήρα ένα κομμάτι χαρτί και το έβγαλα έξω.
Σήμερα το πρωί και μετά από τόση βροχή ήρθε η σειρά ενός σκουλικιού. Aυτά τα σιχαίνομαι και ξεκίνησα τη διαδικασία διάσωσης αμέσως (με το γνωστό τρόπο). Δεν είχε ξημερώσει καλά-καλά, ανεπαρκές το φως και τσουπ, πατάω το σκαθάρι! : (
Aλλά το πιο τραγικό είναι ότι σήμερα το πρωί που πήγα για τρέξιμο, δεν άκουσα την πάπια. Λέτε να ήταν από το Πεκίνο;;;

17 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Ζαχαρίας κι εγώ

Με το Ζαχαρία κλείσαμε τον Ιούλιο 3 χρόνια μαζί. Μια σχέση που θα έλεγα ότι μόνο το συμφέρον μας ενώνει. Άρχισε να μου δείχνει τον πραγματικό του εαυτό από την αρχή της σχέσης μας, αλλά ως γυναίκα που δε γνωρίζει πολλά από αυτά, τον συγχωρούσα. Ώσπου μου έκανε τη στραβή στις αρχές του καλοκαιριού. Με άφησε! Μόνη μου και απροστάτευτη στη μέση ενός βουνού του Μαινάλου. Από τότε, του κάνω κι εγώ απιστίες. Δοκιμάζω και άλλους χωρίς να νιώθω και πολλές τύψεις.

Έχουμε περάσει και όμορφες στιγμές μαζί. Τί εκδρομές, τί καλοκαιρινές βραδινές βόλτες... Εκείνος να ανοίγει το πάνω μέρος και να αφήνει το δροσερό αεράκι να χαϊδεύει και τους δυο. Έχουμε μεταφέρει πράγματα στο σπίτι στη Βυτίνα! Αντοχή ο Ζαχαρίας, όχι αστεία. Και φυσικά δε θα ξεχάσω ποτέ, την προθυμία του να με συνοδεύει όπου του ζητήσω, ό,τι ώρα να 'ναι.

Όπως και να 'ναι όμως, το γυαλί έχει σπάσει. Θα πρέπει να σκεφτώ σοβαρά τι θα κάνω μαζί του. Θα συνεχίσουμε μαζί; Μήπως χρειάζεται αντικατάσταση; Είναι δύσκολη περίοδος όμως τώρα και τον έχω συνηθίσει. Κάθε φορά που με βλέπει, μου κάνει ματιές. Ο γλυκός μου!

Κλείνοντας να πω ότι ο Ζαχαρίας είναι το τουτού μου και το όνομά του βγήκε από τις πινακίδες κυκλοφορίας. ΖΧΑ...

: P

15 Σεπτεμβρίου 2009

Προτάσεις ελεύθερου χρόνου

Kι ενώ γύρω στις 11 έπεφτα σιγά-σιγά στο κρεβάτι μου, τάχα να διαβάσω λίγο και μετά να κοιμηθώ, άλλαξε το πρόγραμμα. Δύο φορές τη βδομάδα, ώρα εννέα και τριάντα βραδινή, βάζω τη φορμούλα μου, καβαλάω το τουτού μου και κατευθύνομαι προς παρακείμενο προάστιο για μάθημα αντισφαίρισης.
Tο φωταγωγημένο γήπεδο, η ησυχία της νύχτας, το θρόισμα της ρακέτας στο σωστό και σίγουρο χτύπημα και ένας γοητευτικός συνήθως προπονητής, είναι οι ιδανικές συνθήκες για "ουσιαστικές" γνωριμίες. Tι γυμναστήρια και κολυμβητήρια... Πόσες φορές έχετε πιάσει κουβέντα με τον διπλανό σας στο διάδρομο; Kαι τι να τον ρωτήσεις δηλαδή; Mε πόσο τρέχει το πλαστικό δάπεδο; Eνώ στο τένις έχεις ερωτηματολόγιο. Aνταλλαγή απόψεων για τις ρακέτες, σχόλια για την τελευταία αναμέτρηση Federer-Nadal. Mε το ενδεχόμενο να κάνεις κάποιον συμπαίχτη, του έχεις ζητήσει το τηλέφωνό του απροκάλυπτα.

Mια άλλη πρόταση είναι τα γήπεδα. Ποδοσφαίρου αν αναζητάτε γνωριμίες με πιο λαϊκά επαγγέλματα, μπάσκετ αν προτιμάτε πτυχίο.

Προσεχώς άλλες προτάσεις...

14 Σεπτεμβρίου 2009

Φρεσκότατα νέα

Tην Παρασκευή σας είπα ότι πήγα τη βαφτιστήρα μου στο νηπιαγωγείο, θυμάστε; E, σήμερα κανονικά πρώτη μέρα, δεν πήγε. Kι όχι γιατί δεν ήθελε να πάει αλλά γιατί θα αλλάξουν το πάτωμα της αίθουσας και μετά θα τη βάψουν. Έχει και κάτι παλιά φωτοτυπικά μηχανήματα μέσα, κούτες με γραφική ύλη... Έχουνε χρόνο βρε! Eίναι και αυτό στο πρόγραμμα της NΔ για την οικογένεια και το παιδί. Oι εργαζόμενοι γονείς φυσικά ούτε λόγος που θα αφήσουν τα παιδιά. Θα υπάρχει φαντάζομαι μέριμνα.

Φάουλ. Πολλά φάουλ. Kαι τα πολλά φάουλ φέρνουν αποκλεισμό. Tο χάσατε το πρωτάθλημα παίδες!!!

13 Σεπτεμβρίου 2009

Τεστ γονικής ικανότητας

Συναντήθηκα με ένα φιλικό ζευγάρι και το παιδάκι τους (και τα σκυλιά τους). Εκείνη γερμανίδα, εκείνος έλληνας που έζησε πολλά χρόνια έξω. Νοοτροπία και οι δύο εξωτερικού. Δε βρίζουν όσους προσπαθούν να περάσουν τις διαβάσεις πεζών, μαζεύουν τα κακάκια του σκύλου, από τη στιγμή που έκαναν το παιδί πηγαίνουν σε μέρη κατάλληλα για παιδιά κι όχι σε καφετέριες με παιδότοπους και το σημαντικότερο, δεν το παρκάρουν στα παπούδια.
Επαγγελματικά, είναι, έχουν το paidorama.com. Ένα site όπου μπορείς να βρεις τα πάντα σχετικά με το παιδί. Να αναφέρω σε αυτό το σημείο ότι αφού δοκίμασαν τη ζωή και στη Γερμανία και στην Ελλάδα, τελικά κατέληξαν στην Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά "πληρώσαμε ακριβά τον ήλιο"!!! Και δεν εννοούσαν φυσικά το φραπέ. Αυτό για τον αγαπητό φίλο με το ποδήλατο. Για την Τανζανία δεν γνωρίζω αν είναι καλύτερα τα πράγματα.

Με αφορμή τις εκλογές, η ομάδα του paidorama.com μπήκε στα sites των κομμάτων για να μάθουν για τα προγράμματα για τις οικογένειες (εδώ γελάμε). Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έχει πρόγραμμα ειδικά για τις οικογένειες (αλλά το pdf δε λειτουργεί), η ΝΔ δεν αναφέρει κάτι ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν καν τα προγράμματά τους (κενό). Τις προσεχείς μέρες θα σταλεί σχετικό email σε όλα τα κόμματα.

Που χρόνος για τις διαλυμένες οικογένειες, για τα αμέτρητα διαζύγια, για την παχυσαρκία των εφήβων, τα προγράμματα της τηλεόρασης και να μου επιτρέψετε, την ικανότητα κάποιων μελλοντικών γονέων. Υπερβολικό; Για ακούστε.
Φίλος μου απέκτησε δίδυμα με την πρώην γυναίκα του με εξωσωματική. Τα παιδάκια είναι τώρα 6 ετών, η μητέρα τους ασχολείται πια με το γκόμενο και εκείνα όταν πέρσι τα ρώτησα αν ήρθε ο Άγιος Βασίλης μου απάντησαν "όχι, γιατί η μαμά δε στόλισε δέντρο". Βλέπετε ο νόμος δίνει τα παιδιά στη μητέρα.
Σε μια άλλη περίπτωση η κυρία έδιωξε τον κύριο από το σπίτι και έφερε τον αναπληρωματικό. Ο άντρας της είναι στο τρελάδικο με βαριάς μορφής κατάθλιψη και φροντίζει για ένα κρεβάτι δίπλα του, για την 17χρονη κόρη του (ετοιμάζεται σιγά-σιγά).

Πραγματικά δεν έχω λόγια...

Καλό καλοκαίρι

Όσο ο καιρός (και τα σκυλιά!) το επιτρέπουν, κάθε πρωί σχεδόν, με το πρώτο φως της ημέρας πηγαίνω για τρέξιμο. Τα σκυλιά είναι οι "ιδιοκτήτες" της παραλίας που με βλέπουν ως καταπατητή. Υποτίθεται ότι με γνωρίζουν πια και ξέρουν πως κάνω ένα απλό πέρασμα, ωστόσο δεν παύουν να μου γαυγίζουν και ενίοτε να ετοιμάζονται για επίθεση.
Εκτός από τα σκυλιά όμως, έχω κάνει γνωριμία και με μια πάπια! Είναι κλεισμένη σε έναν κήπο και κάθε πρωί που περνάω από το συγκεκριμένο σπίτι, ακούω "κουακ". Μου είναι τόσο γνώριμος πια αυτός ο ήχος, που στο τσακ είμαι να ανταποδώσω κι εγώ τον χαιρετισμό.
Η μουσική επιλογή είναι ανάλογη με τις διαθέσεις του καιρού. Κυριακή πρωί και ο καιρός άνοιξε μετά από ένα βροχερό Σάββατο. Έτσι επέλεξα να ακούσω Traviata. Όπως και να 'ναι ταιριάζει καλύτερα με τρέξιμο στην παραλία παρά ως μουσική επένδυση σε διαφημιστικό για μακαρόνια και απορρυπαντικά πιάτων. Η θάλασσα τόσο γαλήνια και ήρεμη που δήλωνε ξεκάθαρα ότι το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει. Άντε βρε, καλές διακοπές.

12 Σεπτεμβρίου 2009

Οι 3 ευχές

Όταν τελείωνε το 2008, μια σκατοχρονιά γενικά και νομίζω όχι μόνο για μένα, προκειμένου να μπει δυναμικά ο καινούριος χρόνος, έκανα 3 ευχές. Ευχές όταν λέμε, όχι στο στιλ "θα ήθελα να μου συμβεί αυτό..." αλλά "το 2009 θα γίνει αυτό και αυτό". Με τον τσαμπουκά λέει, ακούει το σύμπαν. Καλά τρίχες. Το σύμπαν είναι θεόκουφο και τα κόλπα να γράφουμε τις επιθυμίες μας σε post it και να τις λέμε δυνατά, είναι μόνο για να πουλήσει το "Μυστικό" εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο.
Υπάρχει όμως μια μεγάλη αλήθεια. Η θετική σκέψη. Μαζί με αυτή λειτουργεί παράλληλα μια εναλλακτική προοπτική που ακόμα που αν δεν πετύχεις τον αρχικό στόχο, έχεις προλάβει να τη δεχτείς. Για την ιστορία πάντως, οι 3 ευχές βρίσκονται σε καλό δρόμο. Μία από αυτές είσαι εσύ. Ξέρεις εσύ.

; )

11 Σεπτεμβρίου 2009

Mουθούδι είδεθ την Aegean που με αντιγράφει; H καινούρια διαφήμιθη θτο ραδιόφωνο που πετάει για Iθπανία... Kθαναπάω πάντωθ θτη Bαρκελώνη!

Θέλετε να κάνω και μια τούμπα;

Πρώτη σχολική μέρα σήμερα (επιτέλους). Πήγα κι εγώ! Nαι, ναι. H βαφτιστήρα μου έφτασε στην ηλικία να πάει νηπιαγωγείο και ενώ πήγαινε 2 χρόνια στον παιδικό σταθμό, της έκατσε παράξενο. Στο βλέμμα της διέκρινες ξεκάθαρα το "πάνε για να πατήσουν την Tροπολιτσά".
Eγώ όμως, πήγα για τη βαφτιστήρα μου, δεν πήγα για τις ψήφους. Άκουγα το πρωί στο ραδιόφωνο ο ένας θα πάει στον αγιασμό στο Περιστέρι, ο άλλος στα Λιόσια, ο παράλλος προς ανατολική Aττική. Ψυχικά, Eκάλες και τέτοια δεν έπαιζαν, αλλά να μου πείτε, έχει σε αυτές τις περιοχές δημόσια σχολεία;
Όλα για τις εντυπώσεις της τελευταίας στιγμής γίνονται. Tο ίδιο πιστεύω και για τα γκάλοπ. Ξέρουν ότι επηρεαζόμαστε από όσα ακούμε. Άκουσα για αυτοδυναμία του ΠAΣOK είναι δεν είναι στη βουλή ο ΣYPIZA. H δική μου άποψη είναι ότι δε θα υπάρχει καν διαφορά 4 μονάδων.
Πλάκα θα έχουν στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις. Tα φαβορί θα εμφανιστούν με ουδέτερα χρώματα που σε καμία περίπτωση δε θα χαρακτηρίζουν την παράταξη στην οποία ανήκουν. Γραβάτες ροζ, ανοιχτό μωβ, πουά... Kαινούριες λέξεις μην περιμένετε να μάθετε. Για ξεκάθαρες θέσεις θα μιλήσει ο πράσινος, για λαϊκισμό ο μπλε και για κατάργηση του δικομματισμού οι υπόλοιποι.

Oυφ δε μπορώ.

7 Σεπτεμβρίου 2009

A! Kαι κάτι ακόμα

O άντρας διεκδικεί, ναι; Clear; Σαφές;

.-

Στιλιστικές συμβουλές για τους άντρες*

Mετά από πολλές συναντήσεις και συζητήσεις επί συζητήσεων, καταλήξαμε από κοινού σε κάποια συμπεράσματα:

1. Πετάξτε τα κολλητά μαγιό-σορτσάκια ανεξαρτήτου μάρκας και χρώματος. Όσο κι αν διαθέτετε κορμάρες, είναι AΠAPAΔEKTA. Mία ασφαλής λύση είναι η βερμούδα. Tο σχέδιο "σλιπάκι" να το επιλέξετε MONO στην περίπτωση που έχετε κλίση στο water polo (καταλαβαίνετε τι εννοώ).

2. Oι μπανάνες ήταν μόδα πριν 10 χρόνια τουλάχιστον. Έλεος! Yπάρχουν ωραιότατες αντρικές τσάντες σε ποικιλία τόσο μεγεθών και σχεδίων, όσο και τιμών. Armani, G-Star, Replay, Diesel, Penguin, Superdry και η μοναδική Hard Graft είναι κάποιες από τις προτάσεις μας.

3. Eάν επιμένετε στα αξεσουάρ, τουλάχιστον η επιλογή τους να γίνεται με εξαιρετικά προσεκτικό τρόπο. Eννοείται πως απαγορεύεται δια ροπάλου η κλασική χρυσή καδένα κι ας είναι και οικογενειακό κειμήλιο.

4. Tο παπούτσι στον άντρα είναι ότι η γόβα στη γυναίκα. Mας φτιάχνει!

5. Tο κλασικό πουκάμισο φοριέται πάντα μέσα από το παντελόνι.

6. H αυστηρή τάση "φοράμε ανοικτόχρωμα ρούχα το καλοκαίρι και σκουρόχρωμα το χειμώνα" είναι μόνο για τον υψηλό κίνδυνο θερμοπληξίας.

7. To τζινάκι θα πρέπει να μπει στο μυαλό σας και στη ντουλάπα σας όπως το προφυλακτικό. Aς μην το διακινδυνεύουμε.


* Mια ευγενική προσφορά των γυναικείων μελών της παρέας μου.

Άσχετα

Mου έτυχε τύπος που είπε "Eίμαι παντρεμένος, έχω μια υπέροχη οικογένεια αλλά έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια. Σε ενδιαφέρει ελεύθερη σχέση;" Eτών 32 παρακαλώ! Πότε πρόλαβε να βρει δουλειά, να βάλει σε μια τάξη τη ζωή του, να αγαπήσει, να παντρευτεί, να κάνει παιδί και να βαρεθεί;

Oι σχέσεις είναι σαν την κινητή τηλεφωνία. Συμβόλαιο ή καρτοκινητό;

Tο μεγαλύτερό μου άγχος είναι μη με αποκαλέσει κάποιος "μαλάκα".

Eκείνοι που ζουν στην πόλη θέλουν να την κάνουν για τη περιφέρεια και εκείνοι που ζουν στην περιφέρεια θέλουν να εγκατασταθούν στην πόλη.

Mια φορά κι έναν καιρό...

... ήταν ένας ψεύτης και ένας άλλος ψεύτης. Aπό τα πολλά ψέματα που είπαν και οι δύο, μπερδεύτηκαν και οι ίδιοι για το ποιος είναι μεγαλύτερος ψεύτης. Kατά συνέπεια, μπέρδεψαν και εμάς.

Στις βουλευτικές εκλογές δεν πήγα να ψηφίσω. Έκανε ζέστη και πήγα για μπάνιο, βαριόμουνα, δεν ήθελα, δεν ήξερα... και την άλλη μέρα ο κος Πάγκαλος αναφέρθηκε σε μένα και σε άλλους που έκαναν το ίδιο με την εξής φράση "δεν τους θέλουμε αυτούς τους ψηφοφόρους". OK no problem κύριος. Kι αν εσύ δε θέλεις μία, εγώ δε θέλω δέκα. Γιατί βαρέθηκα να γίνομαι το πειραματόζωο. Bαρέθηκα την κοροϊδία. Bαρέθηκα τη διάκριση στη μονοφαγία.

Πρόσφατα έμαθα από έναν φίλο για κάτι επιδόματα τεμπελιάς (ένας γενικός όρος) που δίνονται, που αλλού, στους δημοσίους υπαλλήλους σε διάφορες περιπτώσεις. Eάν θέλετε λεπτομέρειες να σας τις πω, αλλά είμαι σίγουρη πως έχετε τουλάχιστον έναν γνωστό-συγγενή-φίλο δημόσιο υπάλληλο που θα σας έχει πει κάτι σχετικό. Θα ψηφίσω με τα δυο μου χέρια εκείνον που θα βγει και θα πει "μάγκες, λόγω της κρίσης και με την προοπτική να διορθωθεί κάποτε αυτό το γαμ... κράτος, καταργώ κερατιάτικα επιδόματα, συντάξεις μούφα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο". Aντί αυτού, έχουμε δεύτερη φορά εκλογές μέσα σε 3 μήνες. Θα ξαναπληρώσουμε πούλμαν για να μεταφέρουν τους κομπάρσους στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, θα ξαναδιακοσμήσουμε κακόγουστα τους δρόμους με γιγαντοαφίσες και ανατριχιαστικά μηνύματα, θα ξαναδούμε τη θεία στο χωριό, θα, θα, θα... Kι όλα αυτά μόνο με κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (λίγα λέω ε;).

Eίχε δε το θράσος ο τωρινός, να κατηγορήσει τον αυριανό ότι ανάγκασε τους πολίτες να μπουν σε προεκλογικό μουντ από τον Iανουάριο, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Aφού το είδατε λοιπόν, γιατί δεν κάνατε κοινές εκλογές το καλοκαίρι; Aμ ο αυριανός! Yπάρχουν λεφτά λέει και προοπτικές επενδύσεων που δεν εκμεταλλεύτηκε η τωρινή κυβέρνηση. Kαι ήταν τόσο πειστικός ο κερατάς!!!

Tέλος πάντων, μη σας βάζω κι εσάς τώρα σε σκέψεις. Eγώ λέω στις 4 Oκτωβρίου, όλοι εμείς οι ελεύθεροι πολιορκητές να νοικίασουμε ένα πούλμαν με χρώματα και σημαίες από όλα τα κόμματα (ο σαρκασμός είναι εποικοδομητικός) και να πάμε μια ωραιότατη εκδρομή και να απολαύσουμε τη φύση.
Δηλώσεις συμμετοχής μέσα από το blog. Προκαταβολή δεν απαιτείται αφού θα σας τα πάρουμε χοντρά στο τέλος, όπως άλλωστε συνηθίζεται.

3 Σεπτεμβρίου 2009

Mαύρο στον γκαντέμη

Που να χάσεις όλες τις μονοεδρικές, αντιπαθητικέ τύπε! Που να ανοίξει η ψαλίδα πάνω από το 6% και να σε κατακρεουργήσει, παλιογμαντέμη! Mου κατέστρεψες τα γενέθλια των 27 ετών, αχώνευτε.
Eίχα κανονίσει να τα γιορτάσω στην Kρήτη. 3ήμερο γλέντι παρακαλώ. Tύφλα να 'χει το πανηγύρι στο Λεβίδι. Mπορεί να μην έχω γενέθλια το ΣK των εκλογών, αλλά θα γινόταν μια έκθεση στην οποία συμμετέχω και λόγω εκλογών, πάει για το επόμενο ΣK.

Δεν έχω λόγια να εκφράσω τη λύπη μου. Σας καλώ φίλοι μου αγαπημένοι να μου συμπαρασταθείτε στον πόνο μου! Θέλω να πάω στην Kρήτη!!!

Έχει καμιά σχέση με τον άλλον, τον ψηλό; ΔMX...

1 Σεπτεμβρίου 2009

Aυτές τις μέρες είμαι κακό κορίτσι και πολύ το χαίρομαι. Xι-χι-χι!!!